18th Conference for Junior Researchers ‘Science - Future of Lithuania. Transport Engineering and Management’

GAMYBOS LOGISTINIO APTARNAVIMO TOBULINIMAS TAIKANT „JUST IN SEQUENCE (JIS)“ SISTEMĄ AUTOMOBILIŲ IR JŲ DALIŲ GAMYBOS PRAMONĖJE

Jokūbas Zdanevičius, Vaidotas Meškauskas
Vilnius Gediminas Technical University
Abstract

Individuali, specifiniais užsakymais pagrįsta gamyba – šiuolaikinės automobilių pramonės bruožas. Iš dalies trumpas automobilio sudedamųjų dalių gyvavimo ciklas lemia lanksčios ir greitai reaguojančios tiekimo grandinės poreikį, kai komponentus tiekiančios įmonės greitai reaguoja į užsakymų paklausos kitimą bei naujų komponentų trumpą įdiegimo laikotarpį. Automobilių gamybos procesai nėra paralelūs vienas kitam, bet nuosekliai kintantys, dėl šios priežasties atsiranda poreikis produkciją pristatyti ne tik laiku, bet ir tinkamu nuoseklumu. Taikant JIS sistemą, gamybos logistinis aptarnavimas pagrįstas savalaikiu komponentų tiekimu į galutinę surinkimo liniją ar gamybos postą, pagal numatytą tvarkaraštį, suderintą su kliento gamybos tvarkaraščiu.

Straipsnyje nagrinėjama gamybos tinkamu nuoseklumu (Just in sequence, JIS) koncepcijos pritaikymas automobilių ir jų dalių gamybos pramonėje. Analizuojamas tarpusavyje sąveikaujančių gamybos ir logistikos procesų kompleksiškumas bei išskiriami spendimo būdai taikant inovatyvią JIS sistemą.

Full Text: PDF
© 2013 Vilnius Gediminas Technical University, All rights reserved
Solution: Baltic institute of advanced technology